2 wyniki
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca / PZWL)
Na s. przytyt.: autorzy Jan Dzieniszewski, Mirosław Jarosz, Ewa Rychlik, Katarzyna Wolnicka.
1. Rola trzustki w organizmie człowieka; 2. Choroby trzustki; 3. Ostre zapalenie trzustki; 4. Choroby po przebyciu ostrego zapalenia trzustki; 5. Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki; 6. Przewlekłe zapalenie trzustki; 7. Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki; 8. Zawartość najważniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Moszczenica - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Staszkówka - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej