Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Moszczenica - Wypożyczalnia
(1)
Author
Baranowska Natalia
(1)
Mizielińska Aleksandra (1982- )
(1)
Mizieliński Daniel (1982- )
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Audience Group
6-8 lat
(1)
Dzieci
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Kucharstwo
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Subject: place
Świat
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Domain
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
1 result Filter
Book
In basket
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Moszczenica - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 PN/Dz (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again