20039
Book
In basket
Ponad 350 przepisów! Chętnie eksperymentujesz z dodatkami? Spróbuj musztardy z gruszek! Uwielbiasz winogrona? Podaj je w marynacie z cynamonem! Lubisz smak papryki? Zrób z niej pyszny pikantny dżem! Vademecum wielbiciela przetworów - zasady pasteryzowania, wędzenia, suszenia, kiszenia, zamrażania...Dowiedz się, jak pasteryzować i peklować. Poznaj właściwe proporcje składników w dżemach i kompotach oraz sekrety produkcji domowych wędlin.- Królestwo przetworów owocowych ? soki, galaretki, konfitury, marmolady, nalewki, wina i likiery...Od prostego kompotu z wiśni, poprzez pasteryzowane śliwki i gruszki imbirowe do mięs, aż po agrest w przecierze truskawkowym.- Warzywa i grzyby na dziesiątki nowych sposobów ? kwaszonki, sosy, marynaty, przeciery, pikle, keczupy...Przygotuj pasteryzowane buraki, jarzyny w zalewach, suszoną mieszankę wielowarzywną, kiszone rydze lub marynowane opieńki.- Kopalnia pomysłów dla smakoszy mięs i ryb ? kiełbasy, wędzonki, parówki, pasztety, polędwice, szynki...Przysmaki z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wątróbki lub boczku pyszne i aromatyczne jak nigdy dotąd. Gandalf.com.pl
Availability:
Staszkówka - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
1137 publ. Klubu dla Ciebie.
Bibliography, etc. note
Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again